Hanke's nieuws

Suikers top 5 en tips om te minderen

Er is veel te doen over suiker. Het is slecht voor je. Daar zijn de meesten het nu wel over eens. Wat nog veel vraagtekens oplevert, is waar het nu allemaal in zit. Van snoep, koek en chocola weten we het wel. Maar dat het ook in je pastasaus, augurken, satésaus en bouillonblokjes zit, is bij veel mensen niet bekend.

Lees verder...

Kies ik gezond? Nieuwe tool

De tool 'Kies ik gezond?' is een nieuwe handige manier om in 1 oogopslag te zien of je product gezond is of dat je beter iets anders kunt kiezen.

Lees verder...

Politieke partijen over voeding

Politiek en eten. Tien politieke partijen over actuele voedingsonderwerpen.

Lees verder...

Fabels en feiten over speltbrood

In de hype om minder koolhydraten te eten, duiken superfoods, gewassen uit exotische landen en alternatieven voor brood op. Speltbrood is daar een voorbeeld van. Het zou gezonder zijn dan ons gewone tarwebrood. Maar is dat wel zo? Spelt onder de loep.

 

Lees verder...

Doe eens gek, ontbijt eens zonder brood

Laat ik voorop stellen dat brood een prima voedingsmiddel is. Met de koolhydraatarme hypes die momenteel ronddwalen op internet doen we brood vaak in de ban. Waarom eigenlijk? Omdat er veel koolhydraten in zitten? Valt best mee:

Lees verder...

Jouw persoonlijke Body-analyse

Lees verder...

Vergoedt jouw zorgverzekering de BGN gewichtsconsulent in 2017?

De commissie Zorgverzekeraars van de BGN heeft de afgelopen weken vele uren gewijd aan het opzoeken en controleren van de vergoedingeninformatie voor 2017. Bekijk het vergoedingsoverzicht voor 2017 op de website.

 

Lees verder...

Gezond beleg voor elke dag

Broodbeleg is vaker ongezond dan je denkt. Er kunnen veel calorieën, toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout in zitten. Daar valt dus heel wat winst te behalen. Welk beleg is zo gezond dat je het gerust elke dag op brood kunt doen? Zes suggesties op een rij.

Lees verder...

Aan tafel met Hanke: zo leuk was het!

Een kwartier voor tijd waren er al mensen die alles wilden weten over gezonde voeding. De kookboeken kwamen haast niet aan de orde. Wel heel veel vragen.

Lees verder...

Aan tafel met Hanke: gezonde tips tijdens de Week van het Kookboek

Tijdens de ‘Kookboeken7daagse’, van zaterdag 5 tot en met 13 november, geef ik mijn kijk op ‘gezonde kookboeken’ in School 7. Op maandagmiddag 7 november houd ik tussen 15.00 en 16.00 uur een spreekuur waar iedereen welkom is.

Lees verder...