Hanke's nieuws

Kies ik gezond? Een gloednieuwe app

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank.

Lees verder...

Mini-voornemens voor het nieuwe jaar

Ieder jaar kiezen heel wat mensen tegen het eind van het jaar goede voornemens. Minder eten, meer sporten, stoppen met roken... En heel wat keren stranden deze voornemens halverwege of in de derde week van januari. Reden? Ze zijn te groot. Kies daarom voor kleine stapjes zodat je meer kans op meer resultaat hebt. 

Lees verder...

Gourmet is juist heel gezond

Mits je het goed doet…

In veel gezinnen en vriendenkringen staat gourmetten op de kerstdis. Niks mis mee. Kan zelfs een van de gezondste keuzes zijn. Maar dan moet je wel weten wat je wel en niet moet doen. De do’s en don’ts op een rij. 

Lees verder...

Workshop: make-over van je (kerst)menu in een handomdraai

Wil je je leefstijl veranderen? Maar niet met grote stappen? Beetje rustig aan? Volg de najaarscampagne ‘Dag oud, hallo nieuw’ van de beroepsvereniging BGN. Ik help je op weg. Met tips en tricks. 

Lees verder...

4 snacks langs de voedingswaarde-lat

Je staat in de snackbar (wat doe je daar überhaupt? ;-)) Maar goed, je wilt van alle slechte opties toch de beste kiezen. Wat is dan gezonder? De kroket, frikadel, kaassouflé of een loempia? Kies beter met deze tabel.

Lees verder...

Hulp bij herfst-smoesjes

Het is in de herfst een stuk makkelijker om binnen op de bank onder een dekentje te blijven zitten, dan om buiten een rondje hard te lopen. Daarom deelt blogger én marathonloper Annemerel de Jongh vijf veelvoorkomende smoesjes die je in de herfst kunt hebben om niet naar buiten te gaan. En vertelt ze je waarom dat smoesje een heel slap excuus is... 

Lees verder...

Suikers top 5 en tips om te minderen

Er is veel te doen over suiker. Het is slecht voor je. Daar zijn de meesten het nu wel over eens. Wat nog veel vraagtekens oplevert, is waar het nu allemaal in zit. Van snoep, koek en chocola weten we het wel. Maar dat het ook in je pastasaus, augurken, satésaus en bouillonblokjes zit, is bij veel mensen niet bekend.

Lees verder...

Kies ik gezond? Nieuwe tool

De tool 'Kies ik gezond?' is een nieuwe handige manier om in 1 oogopslag te zien of je product gezond is of dat je beter iets anders kunt kiezen.

Lees verder...

Politieke partijen over voeding

Politiek en eten. Tien politieke partijen over actuele voedingsonderwerpen.

Lees verder...

Fabels en feiten over speltbrood

In de hype om minder koolhydraten te eten, duiken superfoods, gewassen uit exotische landen en alternatieven voor brood op. Speltbrood is daar een voorbeeld van. Het zou gezonder zijn dan ons gewone tarwebrood. Maar is dat wel zo? Spelt onder de loep.

 

Lees verder...