Hanke's nieuws

De nieuwsbrief van augustus 2021

De nieuwe Gezond in je Lijf Challenge die zaterdag 4 september van start gaat. De succesverhalen van twee vriendinnen en een vrouw die haar diabetes 2 overwon, gezonde sauzen voor over je pastagerecht en hoe je van de barbecue een betere variant kunt maken. Je leest het allemaal in de laatste nieuwsbrief van augustus 2021.

Lees verder...

Succesverhaal Daphne Sirach: 'het hoeft niet snel, je mag er twee jaar over doen'

“Ik zag je flyer en daar stond op, dat je ook kan afvallen als je af en toe een chocolaatje neemt. ‘Daar hou ik je aan’, dacht ik”, vertelt Daphne Sirach lachend. Ze gaf zich op voor de Gezond in je Lijf challenge en dat hielp haar uiteindelijk op weg om in totaal 21 kilo kwijt te raken. Een jonge vrouw van 1.65 meter, 23 jaar met twee kinderen die zichzelf had beloofd: ‘ik hoef dit niet te bereiken in drie maanden, twee jaar is ook prima.’

Lees verder...

Barbecue is helemaal niet zo slecht, mits je het goed aanpakt

De zomer is hét seizoen om lekker buiten te genieten van vrienden en familie. De geur van verbrand houtskool maakt de zwoele zomeravonden extra gezellig. Lekker lang buiten zitten, genieten van mooie gerechten van de barbecue, een lekker drankje erbij. Maar wat op de loer ligt zijn de calorieën. Dat hoeft alleen helemaal niet. Want met kleine aanpassingen wordt de barbecue geen dikmaker. En juist een gezonde maaltijd. Want er komt geen boter aan te pas. Gegrild is mager!

Lees verder...

Succesverhaal: Samen in de challenge geeft nóg meer steun en een extra stok achter de deur

Ze zijn al jaren vriendinnen. Doen ook al jaren samen aan Bodypump bij sportcentrum Hippogym. En besloten in april 2018 samen mee te doen aan de Gezond in je Lijf-challenge. Jessica van Bodegom en Angela Nanning. Allebei 28 jaar en sinds een jaar ook nog schoonzussen van elkaar. Oh, en collega’s. Ook al jaren. 

Lees verder...

Succesverhaal Saskia Ott: Van ‘ik stap nooit over die drempel’ tot kookliefhebber

‘Hier is het’, las Saskia Ott op het grote bord voor de deur. ‘Ammehoela’, dacht ze. ‘Ik rij snel door.’ Doodeng vond ze die uitnodigende deuren van sportschool Hippogym. Nog geen jaar later volgde ze een van mijn Gezond in je Lijf-challenges, raakte aan het sporten, merkte dat ze Bodypump het leukst vond en inmiddels is ze een van de vaste gezichten achter de bar van het sportcentrum. Het succesverhaal van iemand die dacht nooit een stap in een gym te zetten en er nu niet meer weg te slaan is.  

Lees verder...

Goede voornemens, zo slagen ze wel

1 januari: Gelukkig nieuwjaar! En jij weet: deze keer ga ik er vol voor. Ik ga dit redden. Gezonder eten, stoppen met roken, meer sporten of bewegen. En dan blijkt het na een paar dagen toch lastiger dan je dacht. Ik help je een eindje op weg. Hou vol! Met deze tien tips. 

Lees verder...

Succesverhaal Petra Leen: ‘Ik heb diabetes 2 onder controle omdat ik geleerd heb gezonde keuzes te maken’

Je schildklier die niet naar behoren werkt. En te horen krijgen dat je diabetes twee hebt. Ga er maar aan staan. Het is niet één, maar het zijn twee klappen die je in de korte tijd te verwerken krijgt. Toch bleef Petra (56) niet bij de pakken neerzitten. Strijdlustig als ze is greep ze alles aan. Ze verdiepte zich in de materie, paste haar voedingspatroon aan en wist er bovenop te kruipen. Haar succesverhaal over 'Keer diabetes om'.

Lees verder...

Vergoedingen door zorgverzekeraars in 2021

Elk jaar verschijnt er rond half december een handig lijstje met alle zorgverzekeraars op een rij. 

Klik je op jouw verzekeraar, dan krijg je in één oogopslag te zien of deze mijn tarieven vergoedt en hoeveel dat dan is. Toch leuk als je meedoet in de Gezond in je Lijf Challenge.

Kijk hier of jouw verzekering erbij staat en hoeveel je terug kunt krijgen? 

Lees verder...

Meld je nu al aan voor de volgende Gezond in je Lijf challenge in 2021

Corona, kerst. En dan zonder je lieve familie en vrienden, dus des te meer reden om nog maar een graai in de snoep- of chipsbak te doen. Nog meer stilzitten, want je moet thuis werken. Minder bewegen want het is al zo vroeg donker... Het zijn uiteindelijk allemaal smoezen. Smoezen om niet meer zo op je gezondheid te letten. Herken je dit? En... wil je het een halt toeroepen? Doe dan mee aan de nieuwe Gezond in je Lijf challenge. Wanneer we kunnen starten is afhankelijk van de coronamaatregelen. Maar inschrijven kan nu al. 

Lees verder...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws? Af en toe gratis recepten of zelfs hele menu's in je inbox ontvangen? Weten wanneer ik weer een nieuwe Gezond in je Lijf challenge start?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! 

Lees verder...