Culinaire kerstworkshop met 3-gangenmenu als afsluiter

 

Wil je weten hoe je van je kerstmenu een gezond, maar toch lekker menu kunt maken? Zodat jij en je gasten wel genieten, maar niet rollend hun bed in duiken? Dan kun je meedoen aan de workshop ‘Kerstmenu make-over’. Een make-over van volvette gerechten. De deelnemers gaan vooral aan de slag met theorie, leren bovendien nog kruiden en specerijen te onderscheiden en gaan nadien aan tafel omdat chef-kok Ed Bontekoning ondertussen in zijn keuken een gezond 3-gangenmenu bereid heeft. De workshop is zaterdag 7 december en begint om 12.30 uur.

 

Niet beknibbelen op je smaakpapillen
Het initiatief is in handen van Hanke Prijs. Zij is gewichtsconsulent en probeert mensen in te laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. En dat je echt niet hoeft te beknibbelen op je smaakpapillen. Ed Bontekoning is eigenaar van restaurant Mieke’s Eten en Drinken en weet ook als geen ander wat gezonde varianten zijn in de keuken.

 

Ik verwacht een actieve 'meedenk'-mentaliteit
De deelnemers aan deze workshop hoeven niet te rekenen op een lezing, maar van hen wordt een actieve ‘meedenk’-mentaliteit verwacht. Hanke Prijs: “We hebben dat vorig jaar ook gedaan en onlangs nog met een vismenu. Dat werkte ontzettend leuk en motiverend. Ik legde ze vorig jaar een traditioneel kerstmenu voor en vroeg suggesties aan te dragen om dit te verbeteren. Daar kwamen zulke verrassende antwoorden uit. Zo leerde iedereen een beetje van mij en van Ed, maar ook van elkaar. Dat is nu weer het idee. Alleen met een nieuw menu natuurlijk.”

 

 

Smakelijke workshop
Terwijl de deelnemers met elkaar in conclaaf gaan over gezonde alternatieven en proberen de smaken van verschillende kruiden en specerijen te onderscheiden, is Ed Bontekoning druk in de weer in zijn keuken. Hij serveert drie gangen. Daarna licht hij toe wat hij vervangen heeft. “Natuurlijk in overleg met mij, ik moet wel mijn toestemming geven”, lacht de gewichtsconsulent. “Dus het wordt ook vooral een hele smakelijke workshop. Gezond uit eten met leermoment. Dat is toch een prachtige combinatie. En daarna krijgt iedereen de recepten per mail gestuurd. Kunnen ze thuis kijken of ze de chef kunnen evenaren of overtroeven.”

 

Meld je nu aan
De workshop is zaterdag 7 december in restaurant Mieke’s Eten en Drinken, Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef. Kosten 32,50 euro inclusief koffie, thee en 3-gangenmenu (exclusief drankjes). Aanmelden is noodzakelijk en kan via mail (info@hankeprijs.nl) of telefonisch: 06-12951964.

18-11-2019

Artikelen