Culinaire workshop barbecue en grill

 

 

Nee echt, barbecueën is gezond. Alleen pakken de meesten het niet handig aan. Ze steken het vuur aan als ze eigenlijk al trek hebben. En dan lonkt dat brood. Met kruidenboter en satésaus. Zondag 7 juni geef ik weer een culinaire workshop. Hoe bouw je van een barbecue of gourmet een gezond feestje. De workshop is bij Mieke’s eten en drinken. 

 

Ik krijg zo vaak in mijn praktijk te horen: ‘ja maar, we gaan van het weekend barbecueën, dan loopt het weer helemaal mis’. ‘Waarom’, vraag ik dan. ‘Ja eh, dat snap je toch wel’. Nee, dat snap ik niet. Tuurlijk, ik snap het wel, maar het hoeft niet. Want grillen is juist heel gezond. Het ongezonde zit-em in het stokbrood vooraf, de hoeveelheid, het tempo en voor sommigen de alcohol. 

 

Daarom heb ik met chef-kok Ed Bontekoning een nieuwe workshop in het leven geroepen. Ik leg uit, de chef bereidt ondertussen een paar mooie grillgerechten voor. Die de gasten nadien heerlijk mogen verorberen. Een uitgebreid menu met ook een zoete, gezonde afsluiter.

 

Meer plezier in je buitenetentje

Eerst geef ik uitleg. Hoe pak je het wel goed en gezond aan? Hoe behoed je jezelf voor valkuilen? Wat zijn leuke en lekkere recepten voor op de barbecue? “Vervang de standaard speklap, worst en hamburger eens voor iets origineels, dat toch heel lekker is en veel gezonder. Zo heb je ook nog eens veel meer plezier van je buitenetentje. 

 

Na de breinbrekers lekker eten

Onderwijl staat chef Bontekoning in de keuken gezonde maar lekkere gerechten te bereiden op de grill. De deelnemers gaan nog even interactief aan de slag met wat breinbrekers en daarna wacht ze een echt barbecue-menu. Meerdere gangen waaronder bijzondere maar simpele vlees-, vis- en bijgerechten en natuurlijk een toetje komen voorbij.  

 

Coronaproof tafelschikking

Wie mee wil doen aan deze culinaire workshop moet zich opgeven. In verband met de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers dienen in hun aanmelding aan te geven met wie ze komen. Zijn dat gezinsleden uit hetzelfde huishouden of anderen? Zo kan de bediening van Mieke’s eten en drinken de tafelschikking coronaproof regelen. 

Aanmelden via info@hankeprijs.nl of 06-12951964. De kosten voor de complete workshop inclusief koffie, thee, meerdere barbecuegerechten en nagerecht zijn 32,50 euro. Drankjes worden apart verrekend. 

De workshop is zondag 7 juni in restaurant Mieke’s eten en drinken, Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef. Inloop vanaf 11.30 uur, aanvang 12.00 uur. 

03-06-2020

Artikelen