Doe je mee met de nieuwe Gezond in je Lijf challenge, start zaterdag 17 oktober?

 

Meer stilzitten, computeren en tv kijken, minder bewegen in de tijd dat er niet gesport mocht worden, ’s avonds toch een klein bakje chips bij de borrel. Het zijn de boosdoeners voor de extra kilo’s die menigeen in de afgelopen tijd heeft oplopen. Onder het mom van ‘ach, wat kan zo’n klein beetje nu voor kwaad’ besefte ik ineens dat ik bijna elke dag zo’n bakje at. Toen ging ik weer eens kritisch kijken en zag hoeveel calorieën ik eigenlijk naar binnen werkte. Dus de riemen aangetrokken en nu kies ik voor een gezondere snack in de avonduren.

Koolhydraten skippen? Niet doen!

Maar de cursus is niet alleen voor mensen die willen afvallen. Heb jij een gezond gewicht, maar wil je wel weten wat betere keuzes zijn. Of voel je je niet fit en wil je weten of het aan je voeding kan liggen? Geef je dan ook op. Elke week behandel ik een onderwerp over gezonde voeding. Zo leer je meer over het etiket en de verborgen agenda die fabrikanten en producenten hebben zonder dat jij je daar bewust van bent. En dat het skippen van koolhydraten absoluut geen goed plan is. 

Zware mensen gevoeliger voor corona

Dat ik juist in deze coronatijd start is niet zomaar. We lezen en horen overal hoe belangrijk het is om gezond te zijn in deze tijd. Mensen met overgewicht zijn gevoeliger voor het virus, lopen meer risico. Daarom wil ik jou het belang van gezonde voeding juist nu laten inzien. En je begeleiden in de weg naar een gezonder gewicht of gezondere leefstijl.

Vertrouwen binnen de groep

Gezond in je Lijf werkt volgens het stappenplan van Puur Gezond. We werken met kleine stappen zodat het goed vol te houden is en je elke week een nieuw inzicht krijgt. Denk aan de juiste tussendoortjes kiezen. En dus niet dat bakje chips. Met de groep motiveren we elkaar. Denk je nu dat dit eng is. Nee hoor! Zeker niet. Binnen een week is de groep vaak hecht, omdat je met elkaar werkt aan hetzelfde doel. Dat geeft vertrouwen onderling. Je kunt ook van elkaar leren. En je hoeft echt niet uren in de keuken te staan. Het is prima te doen voor een gezin met kinderen of als je weinig tijd hebt om te koken.

Bewegen op eigen niveau

Naast de acht gezamenlijke bijeenkomsten ga je lichamelijk aan het werk in sportcentrum Hippogym. Daar wordt gekeken wat het beste bij je past en zo krijg je een eigen programma. Echt maatwerk. Liever geen krachttraining? Niet aan de gewichten hangen? Geen probleem. Je kunt ook kiezen voor een leuke groepsles, yoga of pilates. En heb je lichamelijke mankementen waardoor je niet alle sporten kunt doen. Laat het weten en Hippogym kijkt samen met jou wat bij jouw lichaam past.

Aanmelden

Meer weten over het programma Gezond in je Lijf? Of direct aanmelden? Mail info@hankeprijs.nl of bel 06-12951964. De cursus begint zaterdag 17 oktober om 10.45 uur bij sportcentrum Hippogym. Ook op Wieringer Nieuws te lezen. 

04-10-2020

Artikelen