Meld je nu aan voor de nieuwe challenge

Na de barbecues, vakanties en zonnige terrasmiddagen wil je misschien een paar kilootjes kwijt. Meld je daarom nu aan voor de nieuwe Gezond in je Lijf challenge. Met de methode van Puur Gezond: in acht stappen naar een gezonder en slanker lichaam. De eerste cursusdag is zaterdag 31 augustus in sportcentrum Hippogym. Dan leggen we uit hoe het programma werkt en ga je aan de slag met stap 1.

 

We werken in groepsverband. Juist door met elkaar te werken aan hetzelfde doel, motiveer je elkaar. Je kunt van elkaar leren en uiteraard geef ik elke bijeenkomst uitleg over voeding en wat het voor je kan betekenen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je op een streng dieet gaat. Je leert hoe je met een paar eenvoudige trucs gezonder kunt eten. Daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan.

 

Volgens de wetenschap

De methode PuurGezond staat voor pure, onbewerkte voedingsmiddelen. De beste leidraad voor gezond eten zijn de adviezen van de Gezondheidsraad: meer groenten, fruit, peulvruchten, noten en vis te eten. Daarvoor krijg je een superhandig, lekker leesbaar boek: 'Slank in 8 stappen' met weekmenu's, lekkere recepten en haalbare tips. Daarnaast krijg je elke bijeenkomst een bijbehorende stappenkaart. Beetje huiswerk, een heleboel leren, maar vooral lekker genieten van eten en toch afvallen en lekkerder in je vel zitten. PuurGezond werkt bovendien volgens de laatste stand van zaken binnen de wetenschap.

 

Vinger aan de pols

Doe je mee? We komen elke week of tweewekelijks bijeen. Acht keer aaneengesloten. Zo houden we samen vinger aan de pols. Natuurlijk is het altijd mogelijk om tussendoor aan de bel te trekken als het even niet lukt of je tegen problemen aanloopt. Bijvoorbeeld middels de besloten whats-appgroep die we met elkaar aanmaken.

 

Eigen programma

Naast de gezamenlijke bijeenkomsten ga je drie maanden lichamelijk aan het werk in sportcentrum Hippogym. Daar bekijk je samen eerst wat het beste bij je past en krijg je dus een eigen programma. Natuurlijk loopt een instructeur de eerste paar keer met je mee om de fitness-toestellen uit te leggen. Maar je kunt ook kiezen voor een groepsles. Niet alleen op gebied van krachtsport, misschien doe je liever yoga of pilates. Of heb je een lichamelijke mankement waardoor je aangepast moet sporten. 

 

Eerlijker beeld

In de gezamenlijke bijeenkomsten worden de resultaten gemeten. Niet alleen gewicht en BMI, maar ook wat er gebeurd is met de verhouding vet- en spiermassa. Dat geeft een eerlijker beeld. Want het kan zijn dat je op je eigen weegschaal niet bent afgevallen, maar dat de mijne laat zien dat je meer spieren gekregen hebt en dus juist in vet bent afgevallen. Trouwens, dat wegen gebeurt achter gesloten deuren hoor. We hebben geen pottenkijkers nodig.

 

Aanmelden

Meer weten over het programma? Of direct aanmelden? Mail info@hankeprijs.nlof bel 06-12951964. Sportcentrum Hippogym is gevestigd aan de Belterlaan 22. De cursus begint zaterdag 31 augustus om 10.30 uur.  Bij voldoende animo start er ook een tweede cursus op een doordeweekse dag. 

15-08-2019

Artikelen