Met Gezond in je Lijf-challenge overwon Karen haar eetangst, nu te lezen op PuurGezond

 

PuurGezond, het programma waar ik al een hele tijd succesvol mee werk, vroeg me naar een succesverhaal. Ik interviewde Karen Eriks, een van de deelnemers aan mijn Gezond in je Lijf challenge. Het artikel staat te lezen op de site van PuurGezond.  

https://www.puurgezond.nl/lees/met-puurgezond-overwon-karen-haar-eetangst/ Of lees hier verder.

 

“Meer energie, beter slapen, emotioneel stabieler, zelfs het nachtelijk zweten bleef weg. Dat zijn de positieve bijkomstigheden. En dat terwijl ik bij de eerste bijeenkomst voor mezelf heel duidelijk gesteld had: kilo’s verliezen. Grappig hoe je na twee weken dat idee al bijstelt.” Aan het woord is Karen Eriks (47), deelnemer aan de Gezond in je Lijf challenge van PuurGezond-coach Hanke Prijs. Ze leerde er vooral meer te eten. “Klinkt dat raar? Nee hoor”, vindt gewichtsconsulent Hanke Prijs. “Karen had eetangst om het zo maar te noemen. Ze dacht dat ze elke dag maximaal 1000 calorieën moest eten. Maar ze viel niet af. Ging nog minder eten, zonder resultaat. En dat frustreerde haar.”

 

'Jemig, wat een tijdsdruk'

Eind augustus stapte ze in de groepschallenge van de gewichtsconsulent uit Hippolytushoef. Karen: “Elke week bij elkaar om te wegen, te praten met elkaar en weer iets te leren. Ik dacht in het begin wel: jemig, wat een tijdsdruk, elke week. Het rare in zo’n groep is dat je toch een prestatie wil leveren. Maar ik bleek gaandeweg wel elke week resultaat te boeken. Misschien niet altijd in kilo’s, maar wel in de bewustwording over mijn voedingspatroon. En om mijn angst los te laten en meer te gaan eten. Wat ik heel prettig vond, is dat Hanke niet alleen naar gewicht kijkt, maar dat we elke week uit moesten rekenen hoeveel vet we kwijtgeraakt waren. Het verbaasde me toen de weegschaal meldde, dat ik één ons kwijt was, maar dat bleek dat het vier ons vet was. En dat is natuurlijk veel belangrijker.”

 

Stap voor stap meer eten

Hanke Prijs probeerde Karen te overtuigen om stapje voor stapje meer en gezonder te gaan eten. De PuurGezond-coach: “Het was in het begin lastig omdat ze graag controle houdt en tot in detail haar gewicht, haar inname en verdeling koolhydraten, eiwitten en vetten bijhield. Ik moest Karen in laten zien dat meer eten echt zou helpen. Gelukkig durfde ze het aan en wierp het zijn vruchten af. Toen kreeg ze vertrouwen in mijn methode met PuurGezond.”
 

Hele gezin doet mee
“Eten is weer leuk geworden in ons gezin. Mijn drie kinderen in de leeftijd van 9 tot 18 jaar doen ook mee. En met veel plezier. Allemaal natuurlijke producten, die toch gewoon in de supermarkt te koop zijn. Wat ik ook zo fijn vind aan PuurGezond is dat je weer eens wat anders eet dan alleen maar aardappelen, vlees en groente”, doelt Karen op de vele recepten die ze op internet voorbij zag komen. 

 

Gewicht was jaren een obsessie 

Karen is haar hele leven al met de lijn bezig. Hoewel ze niet eens veel overgewicht heeft, is haar gewicht een tijdlang een obsessie geweest. “Ik heb al van alles geprobeerd. Bij allemaal dacht ik: ‘godsamme, daar gaan we weer. Mag ik weer alleen maar broccoli, twee aardappeltjes en mager tartaar eten.’ Ook mijn kinderen vonden er meestal niet veel aan. Het mooie van PuurGezond is, dat het geen dieet is. Ik zie het zelfs als goed voor jezelf zorgen en jezelf lekker en gezond eten gunnen.”

 

Borgen van veranderde leefstijl

Na de groepsbijeenkomst ‘Slank in acht stappen’ kon Karen nog kiezen voor het vervolgtraject ‘7 inzichten voor een blijvend goed gewicht’. “Dat heb ik toen niet gedaan, maar ik moet nu zeggen: ‘dat raad ik iedereen aan.’ Het draagt bij aan het borgen van een veranderde leefstijl. In de groep heb ik het altijd als heel fijn ervaren. Kleinschalig, veilig en de samenwerking met fitnesscentrum Hippogym is perfect. Het is een laagdrempelige sportschool. Hoe je eruitziet, groot, klein, jong, oud, dik, dun, alles is er welkom. Iedereen maakt een praatje met elkaar, het zorgt alles bij elkaar voor die steun die je nodig hebt.” 

 

12-03-2020

Artikelen