Coquilles met erwten-avocadopuree en ovengedroogde prosciutto

 

Ingrediënten 

100 gr doperwten

1/3 avocado

2 plakjes prosciutto, coburger of parmaham

1/2 teentje knoflook

½ blokje groentebouillon

beetje olijfolie

6 coquilles

 

Nog nodig

Staafmixer

 

Zo maak je het

1. Leg de plakken prosciutto (ham) op een stuk bakpapier en bak in de oven op 220 graden een minuut of 6 tot 8 krokant. Je kunt de ham ook in een droge koekenpan bakken.

2. Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje olie aan. Voeg de erwtjes toe en bak kort mee. Giet er dan water bij zodat ze net niet onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 tot 5 minuten gaar. Pureer de erwtjes met rijpe avocado met een staafmixer fijn.

3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.

4. Schep wat doperwten-avocadopuree in een amuseschaaltje en leg de coquille erop. Breek de gedroogde ham in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille.

Recepten