Courgette-pannenkoekjes | fritters

Dit is een recept uit een oud boekje van Deen supermarkten, waar ik mijn eigen draai aan gegeven heb. 

 

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 6 el geraspte Parmezaanse kaas of gruyère  
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Zo maak je het 

 

  • Rasp de courgettes en knijp de geraspte courgette goed uit in een schone theedoek.
  • Snijd de bieslook en knoflook fijn.
  • Roer de eieren los met de zuivelspread.
  • Meng hier de courgette, bieslook, knoflook en de kaas doorheen en breng op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak koekjes door met een opscheplepel steeds porties courgette-beslag in de pan te scheppen.
  • Bak ze goudbruin aan beide kanten in ca. 5 minuten.
  • Verdeel de courgette- koekjes over 4 borden en serveer de tomaatjes erbij.

 

Ook lekker met geroosterde volkorenbroodjes

Recepten