Pastasaus van courgette

Als je een moestuin hebt en 3 courgetteplanten hebt gezet, dan eet je voor de rest van het jaar courgette. Het is groente die makkelijk groeit en welig tiert. Wat doe je in hemelsnaam met al die grote groene rakkers? Je struint het internet af op zoek naar bijzondere recepten... of je verzint er zelf eentje. 

Ik maakte een pure pastasaus van courgette. Vriendinnetje Barbara maakte een foto van haar creatie.

 

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

* 1/2 courgette

* 1 ui, gesnipperd

* 1 teentje knoflook

* 1,5 eetlepel zuivelspread light 

* 1/2 bouillonblokje (kip of groente), opgelost in water

* zout, peper

* olie om in te bakken

 

Extra nodig: staafmixer 

 

Zo maak je het 

  • Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een - liefst anti-aanbak - pan.
  • Voeg de gesnipperde ui het fijngehakte teentje knoflook toe
  • Laat even een paar minuten bakken en smaak afgeven aan de olie
  • Snij ondertussen de courgette in stukken van ongeveer 2 cm en voeg ze toe aan de ui en knoflook
  • Roerbak eerst even op half hoog vuur zodat het een beetje bruin wordt
  • Zet dan het vuur lager en voeg het halve bouillonblokje, opgelost in water, toe aan de groenten
  • Doe het deksel op de pan en laat even doorkoken tot de courgette een stuk zachter geworden is 
  • Je kunt nog wat water toevoegen als het te dik wordt
  • Pureer het geheel met een staafmixer glad  
  • Voeg dan de zuivelspread toe en roer deze erdoorheen (eventueel met de staafmixer) en voeg als laatste zout en peper toe zoveel je lekker vindt
  • Je saus is nu klaar om te mengen door je gekookte volkoren! pasta 

Recepten