Spaghetti-pompoen met gehaktsaus

Verwarm alvast de oven voor op 180 graden

 

 

Dit heb je nodig

 

Voor de spaghettipompoen

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 el olijfolie
  • Ras el Hanout (heb je dit niet in huis, kies dan voor kerrie of kurkuma)
  • (Gerookte) paprikapoeder
  • Zout en peper

 

Voor de vulling 

  • 150 gram (vega of mager) gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijngehakt)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 el zuivelspread
  • 50 ml bouillon 
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

 

Zo maak je het

Voor de spaghettipompoen

  • Verwarm de oven voor op 180°C 
  • Snijd de pompoen in 2 helften langs de lange zijde en verwijder de pitten
  • Strooi er de kruiden over en besmeer met de olijfolie
  • Plaats in het midden van de oven

 

 

Voor de vulling

  • Fruit in een eetlepel olie de gesnipperde ui met de knoflook
  • Voeg het gehakt toe en bak het bruin
  • Meng een eetlepel zuivelspread en 50 ml bouillon door
  • Laat nog even pruttelen tot een lekkere gehaktsaus is  

 

Voor de afwerking

  • Haal de spaghettipompoen uit de oven
  • Met een of twee vorken kun je nu de pompoenspaghetti lostrekken
  • Laat de spaghetti wel in de schil zitten
  • Roer er nu je gehaktmengsel doorheen 
  • Strooi er de Parmezaanse kaas over en zet nog zo’n 5 minuten in de oven

 

Dien de halve pompoen op een bord op. Lekker lepelen tot-ie helemaal op is! 

Recepten