Voorgerecht: coquilles met ham en erwten-avocadomousse

Ingrediënten voor 2/3 personen

150 gr doperwten (uit de diepvries is super makkelijk)

1/2 avocado

3 plakjes parmaham of serrano 

1 teentje knoflook

½ blokje groentebouillon

vloeibaar vet

6 coquilles

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de ham op een stuk bakpapier en bak in de oven krokant. (als je geen oven hebt, bak de ham dan in een droge pan tot deze knapperig is).

 

Snij de knoflook in kleine plakjes en bak in een klein beetje vloeibaar vet. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net niet onder water staan. Verkruimel een halve bouillonblok, strooi het over de erwten en kook ongeveer 4 tot 5 min. Doe er een halve rijpe avocado bij en pureer met de erwtjes met een staafmixer fijn. Er mogen nog wat kleine stukjes doperwten overblijven voor de bite.

 

Verhit nog wat vloeibaar bakmiddel in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. De buitenkant moet kleur hebben, de binnenkant moet nog wat zacht zijn. Dus niet door en door garen, dat is zonde. 

 

Schep wat doperwten-avocadopuree op een mooi klein bord (quenelle) en leg de coquille er op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille.

Recepten